حلم العمر مــؤسس المــوقع
::::[بيـانـات العضـو]:::: : مَُشَارِكآتي : 429 ألعمــُـر : 26 سَمِعَتيََ : 12 ألقــسم ألمفــُضل : الاسلامي دولـتـي : جـنســي : |~ هَـوآيـآتِـيً ~| *: : |~ المزاج ~| *: : |~ my mms ~| : (ّالاّوّسّمّةّ ّّ) : |~ رسالتي ~| : ليت الايام تعوووود .. وترد الغالي
ليت الايام تشفي غليلي وترد الصديق الاولي
| موضوع: طريقة صنع الكنافة بالصور ، حلويات رمضانية ، حلى الكنافة الرمضانية الخميس يوليو 14, 2011 7:16 pm | |
| طريقة صنع الكنافة بالصور ، حلويات رمضانية ، حلى الكنافة الرمضانية
1/2 كيلو كنافه كوب سمن سايحه
للقشطه: 2 كوب حليب 5 ملاعق كبيره دقيق كوب قشطه
للقطر: 1/2 1 كوب سكر 3/4 كوب ماء عصير ليمونه فانيليا
الطريقه:
تحضير القطر: نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا
نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق
ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار و نتركه ليبرد تماما
تحضير القشطه:
ندوب الدقيق في الحليب علي البارد
ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا
نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا حتي يتجانس الخليط تماما
و تصبح القشطه جاهزه
تحضير الكنافه:
- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح
- ندهن صينيه بالسمن
- نضع نصف مقدار الكنافه - نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها
- نرش مقدار من السمن السايح
- نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)
نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري
- نرش مقدار جيد من السمن السايح
طريقه الخبز:
ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه
لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح البوتاجاز لأن طعمها بيبقي الذ بكتيييييييييير
يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه
و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد
لازم تتركيها تبرد قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك
و بالهنا و الشفا
عيني شقية
| |
|